вівторок, 08 вересня 2020 15:00

Переселенці пікетували Офіс президента
5

Внутрішньо переміщені особи 8 вересня влаштували мітинг біля Офісу президента.

Вимагали відновити фінансування житлових програм "Доступне житло" і пільгове кредитування під 3%, повідомляє Еспресо.TV.

"Ми не були як переселенці почуті у наших закликах до влади щодо фінансування житлових програм, які вже є - це "Доступне житло", "Кредит 3%". Це фінансування загальнодержавної програми "Тимчасове житло". У зв'язку з тим, що дане фінансування не було передбачене, ми були змушені вийти на цю акцію", - коментує організатор мітингу Олег Батюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков розповів, як голосуватимуть переселенці

Організатори пікету кажуть, що на такі житлові програми кошти в Україні виділяють, але використовують їх для інших цілей. Проблеми з житлом не вирішують уже 6 років.

Активісти пропонують владі утворити координаційну раду для вирішення житлових проблем переселенців та створити окрему програму "Тимчасове житло для ВПО". Відновити зупинене будівництво, залучити на програми кошти від іноземних донорів та створити спецкооперативи для будівництва житла для переселенців.

На кінець серпня 2019-го в Україні налічувалося 1 404 926 внутрішньо переміщених осіб з окупованих територій. Найбільше переселенців зареєстровано в Донецькій області - 494,5 тис. В Луганській - 274,2 тис., у Києві - 152,1 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Переселенці пікетували Офіс президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі