середа, 04 вересня 2019 14:30

На Донбасі Росія посилює війська забороненою зброєю

На Донбасі Росія посилює війська забороненою зброєю
Росія посилює свої позиції на Донбасі танками, артилерійськими установками та мінометами. Фото: censor

Командування окупаційних військ Росії посилює свої позиції на Донбасі під виглядом ротації військ.

На передову постачають танки, міномети та самохідні артилерійські установки, повідомляє Дмитро Гуцуляк, речник Міноборони з посиланням на інформацію Головного управління розвідки.

"На передову прибувають мотострілецькі підрозділи, підсилені додатковим озброєнням і технікою, у тому числі танками, самохідними артилерійськими установками та мінометами. Для маскування техніки окупанти використовують будівлі цивільної інфраструктури", - каже Гуцуляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Летіли міни, "Гради", ствольна артилерія працювала" - як виходили з оточення в Лутугиному 1 вересня 2014-го

За інформацією Головного управління розвідки, підрозділи російсько-окупаційних військ встановлюють мінно-вибухові обгородження у районах дислокації.

Використовують протипіхотні міни МОН-50 та ОЗМ-72, заборонені міжнародним правом.

2 вересня російські військові та їхні найманці 15 разів порушили режим припинення вогню. Під обстріли потрапили позиції українських військових поблизу 11 населених пунктів.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі Росія посилює війська забороненою зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі