неділя, 03 жовтня 2021 17:35

На Донбасі побудують два аеропорти

На Донбасі побудують два аеропорти
На Донбасі планується побудувати ще два аеропорти. Фото: pixabay.com

На Донбасі побудують два аеропорти, які будуть тимчасовою альтернативою летовищам в окупованих Донецьку та Луганську.

Один із майданчиків під будівництво уже знайшли, повідомив президент Володимир Зеленський під час брифінгу в Трускавці на Львівщині.

"Уже є майданчик для аеропорту, який забезпечить авіасполучення з Маріуполем. Адже в самому місті будувати летовище не можна через питання безпеки. Крім того, складною є ситуація з шахтами Донбасу. Зрозуміло, що вони збиткові, але тут питання людей. Потрібно або дати їм альтернативу, або модернізувати ці шахти. Є така проблема й у Львівській області. Ми над цим працюємо", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВС готує "велике будівництво кордонів" із Росією і Білоруссю

У контексті Донбасу президент також відзначив важливість питання інформаційної безпеки та протидії ворожій пропаганді. Обговорюється питання з країнами Європейського Союзу, щоб на базі українського каналу зробити міжнародний канал, який буде за кордоном говорити про реальну ситуацію в Україні.

Про будівництво летовища на частині Донбасу, яку контролює Україна, президент Володимир Зеленський говорив ще у лютому 2021 року

Летовище має бути для цивільної авіації. Місце для будівництва мали шукати між Донецькою і Луганською областями.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі побудують два аеропорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі