понеділок, 04 грудня 2023 13:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони Великої Британії назвало втрати армії РФ з початку війни

Міноборони Великої Британії назвало втрати армії РФ з початку війни
Британська розвідка оцінила втрати в російській армії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Середній діапазон втрат російської армії з початку повномасштабного вторгнення в Україну становить 320 тис. солдатів убитими та пораненими.

Водночас точної цифри не знають навіть у Москві, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"Навіть серед російських чиновників, ймовірно, існує низький рівень розуміння загальних цифр втрат через культуру нечесних звітів у збройних силах РФ", - зазначає британська розвідка.

У період з 24 лютого 2022 року по листопад 2023 року офіційні сили Міноборони Росії, ймовірно, втратили від 180 тис. до 240 тис. військовослужбовців пораненими та близько 50 тис. убитими. Найманці приватного військового компанії "Вагнер", імовірно, втратили близько 40 тис. пораненими та 20 тис. убитими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні окупантів і море техніки: оновили втрати росіян в Україні

"Загалом російська сторона, ймовірно, втратила близько 220-280 тис. пораненими та близько 70 тис. убитими. Загальні втрати російських комбатантів оцінюються в діапазоні від 290 до 350 тис. Середнє значення діапазону оцінок становить 320 тис. загальних втрат росіян", - звітує відомство.

Указ російського диктатора Володимира Путіна щодо збільшення штату армії РФ є скоріше визнанням нинішньої кінцевої чисельності російських збройних сил, а не наказом про негайне її збільшення.

Путін 1 грудня підписав указ про збільшення офіційної чисельності російських збройних сил з 2,039 до 2,209 млн осіб, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW). А збільшення загальної чисельності бойового складу - з 1,15 до 1,32 млн осіб.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони Великої Британії назвало втрати армії РФ з початку війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі