четвер, 27 червня 2019 14:40

Міноборони заперечує, що купувала небезпечне обладнання для солдат

Міноборони заперечує, що купувала небезпечне обладнання для солдат
Щоб перевірити якість бронежилентів - деякі з нах треба розстріляти. Фото:Цензор.НЕТ

У Міноборони відповіли Державному бюро розслідувань на їх звинувачення про купівлю неякісних бронежилетів за завищеною ціною.

Стверджують, що всі вилучені засоби захисту не перевірили, повідомляє 5 канал.

Про відсутність перевірки також кажуть і в сертифікованих лабораторіях України.

"На базі Міністерства оборони таких випробувань не проводилося. За нашою інформацією, інші лабораторії такого роду випробування теж не проводили. Майно з партії, яка була озвучена, не виймалося, не арештовувалося, не перевірялося. Відповідно, підстав заявляти, що три з п'яти бронежилетів із партії, які відвантажувалися, – не відповідає дійсності", – заявив заступник начальника управління розвитку речового забезпечення ЗСУ Василь Саковець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР відкрило кримінал проти Луценка

Працівники Державного бюро розслідувань вилучили 11 тис. бронежилетів, які вважаються неякісними.

26 червня проводять 40 обшуків у справі за фактом закупівлі для потреб Міністерства оборони непридатного майна за завищеними цінами, повідомив директор відомства Роман Труба.

За версією слідства, до злочинної групи, яка організувала закупівлю непридатного речового майна для потреб ЗСУ, входять один із керівників Міністерства оборони, а також керівництво департаментів та управлінь цього відомства.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони заперечує, що купувала небезпечне обладнання для солдат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі