Ексклюзиви
середа, 26 червня 2019 17:34

Обшуки у військових: ДБР вилучило 11 тис. бронежилетів

Обшуки у військових: ДБР вилучило 11 тис. бронежилетів
Державне бюро розслідувань вилучило 11 тис. бронежилетів, які вважаються неякісними / фото: Сегрій Місюра

Працівники Державного бюро розслідувань вилучили 11 тис. бронежилетів, які вважаються неякісними.

26 червня проводять 40 обшуків у справі за фактом закупівлі для потреб Міністерства оборони непридатного майна за завищеними цінами, повідомив директор відомства Роман Труба.

"На цей час час слідчі разом із оперативними працівниками проводять 40 обшуків. Деякі обшуки ще тривають. Ми виявили і вилучили 11 тисяч бронежилетів. Вилучається документація, яка була укладена для постачання бронежилетів та іншого майна", – сказав він.

Слідчі відомства протягом 2 місяців розслідують кримінальну справу за фактом закупівлі непридатного до використання речового майна для Збройних сил — бронежилетів, наметів, одягу — за завищеними цінами.

"За нашою інформацією, три з п'яти бронежилетів прострілюються. Закуплено 100 тисяч комплектів військової форми за завищеними цінами. Лише вартість одного елементу одягу завищена на суму близько 10 мільйонів гривень. Були закуплені намети, які непридатні для використання, і перелік таких незадовільних речей, закуплених для ЗСУ, досить великий", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишнього радника Порошенка обшукує ДБР

За версією слідства, до злочинної групи, яка організувала закупівлю непридатного речового майна для потреб ЗСУ, входять один із керівників Міністерства оборони, а також керівництво департаментів та управлінь цього відомства.

Раніше Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти генерального прокурора Юрія Луценка. Про це повідомляв адвокат Масі Найєм.

Зараз ви читаєте новину «Обшуки у військових: ДБР вилучило 11 тис. бронежилетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути