понеділок, 09 січня 2023 09:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони РФ зганьбилося фейковими заявами про війну в Україні

Міноборони РФ зганьбилося фейковими заявами про війну в Україні
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 9 січня.

Посол Російської Федерації у Сполучених Штатах Америки Анатолій Антонов поширює нову маніпуляцію щодо війни через намір США надати Україні М2 Bradley, повідомила у понеділок вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Америка з 2014 року розв'язала з РФ справжню війну за довіреністю, підтримуючи нацистських злочинців у Києві", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінські маріонетки узялися погрожувати Європі за допомогу Україні

Дезінформацію поширило також міністерство оборони Росії:

"Спецслужби України підготували провокацію, під час якої представники ДБР та СБУ організували розриття могил у Харківській області. Після ексгумації тіла українців були спотворені та скинуті до спеціальних ям на околицях поселень для створення фіктивних доказів нібито тортур та розстрілів мирного населення військами РФ".

У ворожому відомстві також заявили, що "у відповідь на злочинний удар київського режиму по пункту тимчасової дислокації російських військових у Макіївці було реалізовано так звану операцію відплати".

"Унаслідок ракетних ударів по пунктах тимчасової дислокації підрозділів українських військ у Краматорську знищено понад 600 військових", – зазначили в МО РФ, але це фейк.

Фейкова операція "відплати" російського міністерства оборони у Краматорську посилила шквал критики у бік російського військового командування. У неї не повірили навіть прокремлівські пропагандисти.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони РФ зганьбилося фейковими заявами про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі