неділя, 08 вересня 2019 20:40

Мешканка Донбасу отримала кульове поранення - ОБСЄ

Мешканка Донбасу отримала кульове поранення - ОБСЄ
В ОБСЄ зафіксували поранення мирної мешканки. Фото: "Цензор"

31 серпня персонал лікарні в Світлодарську повідомив спостерігачам ОБСЄ, що увечері 29 серпня до них доставили 70-річну жінку з кульовим пораненням в ногу.

Син жінки повідомив, що його мати отримала поранення нижньої частини ноги ввечері 29 серпня. Вона була у себе вдома в Новолуганському. Місто підконтрольне Україні, розташоване за 53 км на північний схід від Донецька, повідомляють в ОБСЄ.

"31 серпня на вулиці Першотравневій в Новолуганському, де проживає поранена жінка, спостерігачі бачили свіжий кульовий отвір в дерев'яних дверях цегляної літньої кухні, розташованої позаду будинку, а також свіжий кульовий отвір в західній внутрішній стіні літньої кухні і кульовий отвір в західній зовнішній стіні. За їхньою оцінкою, пошкодження виникли в результаті вогню з легкого озброєння, який вівся з захід-південно-західного напрямку", - наголошується в звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побратими "Азову" попрощалися із загиблим "Шахом" - фото і відео

6 вересня співробітники Місії поговорили по телефону з постраждалою. Вона розповіла, що ввечері 29 серпня була біля будинку, коли почула постріли зі стрілецької зброї і сховалася в літній кухні. Коли вона ховалася там, в її ліву ногу потрапила куля.

Жінка продовжує перебувати в лікарні в Світлодарську. Її нога зламана у двох місцях.

На Донбасі від початку доби бойовики дев'ять разів обстріляли позиції українських військових. Противник застосовував заборонену Мінськими угодами зброю, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

Зараз ви читаєте новину «Мешканка Донбасу отримала кульове поранення - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі