четвер, 19 липня 2018 07:35

Лойко уперше показав фото польового моргу Донецького аеропорту

Лойко уперше показав фото польового моргу Донецького аеропорту
Польовий морг на Донбасі. Фото: Sergei Loiko/Facebook

Український журналіст і фотограф Сергій Лойко показав нове фото з Донецького аеропорту, яке раніше ніде не публікували. Знімок зробив у січні 2015 року. На ньому зображений польовий морг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Немає нікого" - показали архівні фото захопленого бойовиками аеропорту

"Водяне. Привезли убитих з Аеропорту. Розписалися і їдуть за новими. У чорних пакетах тіла загиблих "кіборгів". Поруч з ними - побратими, які ціною власного життя вивозили останки. Ці два солдата (механік-водій БМП і стрілок) під вогнем ризикували життями, щоб вивозити зі взлетка мертвих. Не знаю їхніх імен. Операція тривала більше доби", - пише у Facebook Лойко.

Бої за встановлення контролю над міжнародним аеропортом, який має стратегічне значення, тривали між українськими військами і проросійськими терористами з 26 травня 2014 до 21 січня 2015 року. 18-21 січня 2015 року в результаті підриву терміналу ДАП загинули 58 "кіборгів". 21 січня 2015 року прийняли рішення відвести українських військовослужбовців з нового терміналу - цей об'єкт був повністю зруйнований і не придатний для оборони.

Зараз ви читаєте новину «Лойко уперше показав фото польового моргу Донецького аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі