вівторок, 29 серпня 2017 18:29

Ленін, пам'ятник гумконвою і портрети Ґіві: як живе Іловайськ через 3 роки після трагедії
13

В Іловайській школі, де у 2014 році закріпилися українські військові, зараз портрети Захарченка та Путіна. На фото – директор школи.
Фото: Олександр Ісак
Прапор невизнаної республіки навіть на магазині. Ціни демократичніші за Донецькі.
Напівпорожній вокзал
Машиніст цього електровозу отримує 3 тисячі російських рублів за місяць.
Пам’ятник Леніну

Іловайськ через 3 роки після розстрілу під ним українських військових перетворився на вимираюче містечко з "русским миром".

Фотографії міста опублікували журналісти "Громадського радіо".

В Іловайську зараз активно відновлюють будинки, постраждалі від обстрілів 2014 року. Їх зводять із гуманітарних будівельних матеріалів за кошти Москви. Будівельники розповідають, що гроші Росія виділяє в обхід бюджету ДНР. Є приватний підрядник, який і проводить експертизу, складає кошторис і наймає субпідрядників на конкретні проекти. Фарба поганої якості – пофарбована у рожеве будівля школи облізла за одну зиму.

Саму школу буквально відбудували заново. У її приміщенні у серпні 2014 року тримали оборону українські війська. Зараз у кабінеті директора прапор ДНР, портрети Володимира Путіна та Олександра Захарченка.

"Не було вікон, скла. Як могли, поступово закривали по периметру отвори і дірки, у харчоблоці поставили "буржуйку". Так і зимували. Школу цілодобового охороняли, щоб не розтягли тут усе. Піонерської організації у нас немає, але в кожній школі є якась своя, дитяча. У місті є організація "Молода республіка", туди мають входити всі підлітки з 14 років. Всі вчителі і техперсонал наш автоматично стали членами громадської організації "Донецька республіка", - розповіла журналістам Ольга Кирияк.

У місті, окрім Леніна, з'явилися нові пам'ятники: скульптура двірника та пам'ятник гумконвою. Як виявилося, родина Журавльових віддала вантажівку місцевій владі, а чиновники перетворили її на "витвір мистецтва".

Іловайськ – місто-супутник сусіднього Харцизька. Годують місцевих переважно залізниця та підсобні господарства. В іловайському котлі російські війська вбили 366 українських воїнів. 429 бійців отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 - потрапили у полон. ЗС України понесли значні втрати озброєння і техніки на майже 300 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Ленін, пам'ятник гумконвою і портрети Ґіві: як живе Іловайськ через 3 роки після трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі