вівторок, 12 грудня 2017 14:28

Кремль відкрив ще один фронт поблизу українського кордону

Кремль відкрив ще один фронт поблизу українського кордону
Російське озброєння зберігається в ангарах, проводять спільні навчання. Фото: ИА Regnum

Розміщення на території Білорусі російської військової техніки свідчить про те, що фактично біля українського кордону з'явився фронт на півночі.

Про це заявив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, інформує "Обозреватель".

"Через прийняте рішення про створення спільної системи протиракетної оборони, в Білорусь почалися поставки російських зенітно-ракетних комплексів, що спричинило поставки іншої військової техніки", - зауважив експерт.

Він зазначив, що в Білорусь можна поставляти що завгодно і вигравати у відстані і в нових можливостях.

"Щоб не показувати це громадськості, поки що озброєння зберігається в ангарах, проводять спільні навчання та інше", - зауважив генерал.

Романенко наголосив, що якщо озброєння завезли, білоруси нікуди не дінуться, вони братимуть участь в бойових діях. Крім того, тих, хто з цим не згоден, прибиратимуть з керівництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін розв'язує війну на Близькому Сході, але не піде з Донбасу - Жданов

"З'являються нові можливості для збройних сил Росії. Територіально вони стають ближче до Заходу, вони перекривають Україну з півночі. У нас з'являється фронт з півночі. Тепер вони можуть діяти через Білорусь. Загроза ведення бойових дій для України з півночі зросла", - пояснив він.

Уряд Білорусі схвалив проект програми про вдосконалення об'єктів військової інфраструктури, які призначені для спільного використання з Росією. Йдеться про розміщення на території Білорусі російської військової техніки.

Раніше повідомлялось, що терористи проводили облави, а тепер проводять "евакуацію" в Моспині. Метою "операції", за однією з версій, є те, що через Іловайськ і Моспине збирається пройти велика військова колона з РФ.

Зараз ви читаєте новину «Кремль відкрив ще один фронт поблизу українського кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі