понеділок, 14 грудня 2020 19:48

Кравчук заявив про можливий вихід із "гри в хованки" щодо Донбасу

Кравчук заявив про можливий вихід із "гри в хованки" щодо Донбасу
Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук. Фото: dw.com

Державі доведеться шукати інші способи вирішення війни на Донбасі, якщо Росія й надалі продовжить грати в свою гру на мирних переговорах. Зокрема, обіцяти одне, а робити інше, називати те, що відбувається в ОРДЛО - "внутрішнім конфліктом".

Про це заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в інтерв'ю "Фактам".

Перший президент зауважив, якщо в українському уряді стануть "підігравати" країні-агресору, намагаючись залишити ситуацію такою як є, то сам він вийде з цієї "гри в хованки".

За його словами, вічно так тривати на Донбасі не може. Кравчук говорить, що це потрібно зупинити і перейти на новий формат, спираючись на міжнародну спільноту, зокрема позицію США і Європи.

"Я особисто виступлю з пропозицією закінчити цю гру в хованки і почати пошуки нових форматів і нових можливостей. У мене іншого виходу немає. Не можу бути ні ворогом, ні другом сьогодні ні для кого. Я представник України на переговорах і хочу, щоб наша земля була очищена від ворогів і щоб ми жили в злагоді й взаєморозумінні. Цього буду домагатися", - пояснив Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Слузі народу" пояснили ситуацію із законом про особливий статус Донбасу

Політик згадав слова секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова про роботу над новими вирішеннями ситуації на Донбасі і "підготовку плану Б". Але Кравчук сам не бачив цих рішень, із ним у цьому питанні не радилися, отже, коментувати їх немає сенсу.

Він запевнив, що в українських інституціях, які задіяні безпосередньо у вирішенні ситуації на Донбасі, критично осмислюють, що відбувається сьогодні і до якої межі можна випробовувати терпіння українців. Йдеться про Офіс президента, Верховну Раду, Кабінет міністрів, а також Міністерства закордонних, внутрішніх справ, Службу безпеки.

"Якщо я побачу, що все це використовується саме для того, щоб залишити все як є, щоб війна в будь-якій формі тривала, повторюю, що зроблю офіційну заяву. Якщо держава захоче вести таку гру, я з неї вийду", - висловився Кравчук.

Раніше Леонід Кравчук заявляв, якщо Росія не буде робити жодних кроків назустріч щодо Донбасу, Україна може наполягти на посиленні санкцій проти Москви. Мова йде про пропозицію відключити Росію від міжнародної платіжної системи.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук заявив про можливий вихід із "гри в хованки" щодо Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі