понеділок, 01 лютого 2021 07:19

Кравчук назвав головне питання референдуму

Кравчук назвав головне питання референдуму
Верховна Рада ухвалила закон "Про народовладдя через всеукраїнський референдум". Його можуть призначати президент, Верховна Рада та президент за народною ініціативою. Фото: legalhub.online

На всеукраїнський референдум потрібно винести питання Донбасу і Криму. Оскільки воно на сьогодні є "найбільш болючим і по-різному сприймаються різними політичними силами".

Про це заявив перший президент України, голова української делегації в ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук.

"Вони розійшлися в корінному питанні. Йдеться про мир і війну, життя і смерть. Рідко буває, щоб так глибоко розходилися люди, а вони розходяться. Тому, можливо, нам потрібно буде винести на референдум для того, щоб люди сказали, як має бути організоване життя в тих регіонах, які сьогодні не контролюються Україною, але є українськими територіями", - сказав Кравчук, передає "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук розкритикував медведчуківську угоду з ОРДЛО

Також зазначив, що головним питанням референдуму має бути "те, що Україна є цільною, незалежною, з поверненням її територій". Він впевнений, що ця позиція, не ставиться під сумнів міжнародними партнерами України.

"Спосіб повернення окупованих РФ територій має представити держава, влада, Верховна Рада, а народ має сказати "ні, цього не може бути, вся територія України є цільною, незалежною і має належати Україні", - додав Кравчук.

Верховна Рада ухвалила закон "Про народовладдя через всеукраїнський референдум". Документ подав президент. Це була його передвиборча обіцянка. Призначати референдум можуть президент, Верховна Рада та президент за народною ініціативою. Тоді треба зібрати 3 млн підписів українців, які мають право голосу. За умови, що їх зберуть у двох третинах адміністративно-територіальних одиниць і не менш як по 100 тис. у кожній. Гроші виділятимуть із резервного фонду бюджету — проведення опитування коштує майже 2 млрд грн. Голосувати можна буде по інтернету. Питання має бути чітким і зрозумілим. Відповідь на нього — "так" або "ні".

Зараз ви читаєте новину «Кравчук назвав головне питання референдуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі