понеділок, 16 вересня 2019 13:31

Командувач ООС заявив про зрив "хлібного" перемир'я
3

Зліва - міністр оборони Андрій Загороднюк, командувач ОС Володимир Кравченко, начальник ГШ ЗСУ Руслан Хомчак
Фото: https://www.facebook.com/pressjfo.news/
Міністр оборони Андрій Загороднюк в темних окулярах
Міністр оборони Андрій Загороднюк

Російські окупанти абсолютно не дотримуються "хлібного" перемир'я. Деякий позитивний ефект воно мало лише у перші дні після оголошення.

Про це заявив командувач ООС генерал-лейтенант Володимир Кравченко під час зустрічі з новим міністром оборони України Андрієм Загороднюком і начальником Генштабу генерал-лейтенантом Русланом Хомчаком, повідомляють на сторінці штабу ООС у Facebook.

"У перші дні кількість ворожих обстрілів дійсно зменшилася майже удвічі. Та уже у серпні ми почали фіксувати поступове збільшення кількості ворожих обстрілів наших позицій за добу, в окремих випадках – до двадцяти і більше. Загалом із моменту оголошення "хлібного" перемир'я ворог обстрілював наші позиції понад півтисячі разів, із них 80 – із забороненої Мінськими угодами зброї", – зазначив Кравченко.

Додав, що численні факти порушень режиму припинення вогню з боку окупаційних військ свідчать про їхній провокаційний характер і спроби викликати вогонь у відповідь.

Новий міністр оборони Андрій Загороднюк відвідав зону проведення ООС вперше. Був одягнений у камуфляж.

Із 3 липня цьогоріч носити військову форму як повсякденний одяг для цивільних осіб заборонено.

Наступного року українські військовослужбовці отримають оновлену форму.

Зараз ви читаєте новину «Командувач ООС заявив про зрив "хлібного" перемир'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі