пʼятниця, 15 вересня 2023 16:01

Кліщіївку звільнили – полк Калиновського

Кліщіївку звільнили – полк Калиновського
У полку Калиновського повідомили про звільнення села біля Бахмута. Фото: "24 канал"

У полку білоруських добровольців імені Кастуся Калиновського повідомив про звільнення села Кліщіївка в Бахмутському районі Донецької області.

Вони опублікували відео з населеного пункту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герой України пояснив важливість Кліщіївки для контрнаступу ЗСУ

"На відео – кадри, зняті медиками Калиновського полку, які в'їжджають у звільнену від російських окупантів Кліщіївку (передмістя Бахмута). Село було визволено, в тому числі зусиллями бійців батальйону "Волат" та батальйону "Литвин" Калиновського полку, а також полкового БПЛА ім. Микити Кривцова", – йдеться у повідомленні.

Контрнаступ в Україні перебуває на роздоріжжі в багатьох сенсах.

Основна мета України – поставити під загрозу найцінніше володіння Росії – Крим. Щоб потрапити сюди, українцям необхідно дійти до Токмака, а потім до Мелітополя, розрізавши російський південний фронт навпіл. Однак Токмак дуже захищений і замінований.

Хоча росіяни сильно замінували поля, вони змушені тримати дороги чистими для постачання своїх військ продовольством, паливом і боєприпасами. Прорвавши перші лінії російської оборони у Запорізькій області, українці, попри спроби росіян завдати флангового удару, мають використовувати дороги, використовуючи свою західну техніку.

Зараз ви читаєте новину «Кліщіївку звільнили – полк Калиновського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі