вівторок, 24 грудня 2019 18:08

Катував полонених струмом: ГПУ повідомила про підозру терористу "Москві"

Катував полонених струмом: ГПУ повідомила про підозру терористу "Москві"
Терористу загрожує довічне позбавлення волі

Генпрокуратура повідомила про підозру учаснику терористичної ДНР з російським громадянством, який катував українських військовослужбовців.

Йдеться про терориста із позивним "Москва", повідомляє пресслужба ГПУ.

За даними слідчих, впродовж вересня 2014 - травня 2015 рокі, за попередньою змовою зі посадовцями Збройних Сил РФ, він брав участь у бойових зіткненнях з українськими військовими в районі Донецького аеропорту. Також займався пропагандою, публікуючи антиукраїнські проросійські статті та створюючи відео.

Росіянин, в порушення норм Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, катував електричним струмом українських військовослужбовців, які потрапили у полон під час оборони Донецького аеропорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засудили зрадника, який передавав інформацію ФСБ

Йому оголошена підозра за ч. 2 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі двох або більше осіб), ч.1 ст. 258-3 (участь в терористичній організації), ч.2 ст. 28, ч.2 ст.437 (ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 438 (жорстоке поводження з військовополоненими).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Терориста викликали на допит на 2 січня 2020 року. У випадку його неприбуття, слідством буде ініційовано затримання та взяття під варту.

Ватажка самопроголошеної ЛНР на прізвисько "Мордвін" засудили до 9 років ув'язнення.

За даними слідства, протягом 2014-2016 років він був командиром підрозділу в так званому "КДБ ЛНР". Також слідчі встановили, що у складі "народної міліції ЛНР" зловмисник нападав на позиції українських військових у Дебальцевому.

Зараз ви читаєте новину «Катував полонених струмом: ГПУ повідомила про підозру терористу "Москві"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі