вівторок, 12 грудня 2017 09:11

Через застосування бойовиками хімічної зброї на Донбасі потруїлися діти

Через застосування бойовиками хімічної зброї на Донбасі потруїлися діти
32 дітей отруїлися горіхами. Фото: 5 канал

У реанімації Донецька з отруєннями надійшло 32 дітей, які прибули з різних міст тимчасово окупованих територій.

Про інцидент написав блогер Олексій Чібісов, на своїй сторінці в "Фейсбуці".

- У реанімації Донецька з моторошним отруєнням потрапили кілька десятків дітей з різних міст захоплених територій. Медики стверджують, що всі випадки пов'язані між собою одним - діти перед попаданням в лікарню їли волоські горіхи, - зазначив блогер.

За словами блогера, горіхи були отруєні ще влітку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ за вихідні зафіксували майже 1150 вибухів

- Вся справа в тому, що влітку з Росії бойовикам привозили боєприпаси з якимось порошком всередині (вони самі не змогли ідентифікувати, що це). Під час цвітіння після застосування цього хімзброї горіхи ввібрали в себе отруту і стали токсичними. Як наслідок - отруїлася малеча. У кращому випадку малюки відчувають нездужання. У гіршому - реанімація з набряком легенів. В даний момент медики борються за життя 32 дітей. Стан інших оцінюють як середньої тяжкості і задовільний, - запевнив блогер.

Раніше повідомлялось, що російські бандформування на Донбасі випустили заборонену фосфорну міну по українських захисниках. Під обстріл потрапила оборонна позиція поблизу Новоселівки Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Через застосування бойовиками хімічної зброї на Донбасі потруїлися діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі