вівторок, 28 липня 2020 11:24

Хто стоїть за фейковими новинами про катастрофу рейсу МН17

Хто стоїть за фейковими новинами про катастрофу рейсу МН17
За фейками про катастрофу рейсу МН17 стоїть адміністрація Путіна. Фото: reuters.com

Величезна кількість неправдивих новин про катастрофу літака рейсу МН17 на Донбасі 2014 року могла бути ініціативою адміністрації російського президента Путіна.

За словами авіаексперта, автора книги про катастрофу літака "Малазійських авіаліній" Вадима Лукашевича в інтерв'ю українському журналісту Роману Цимбалюку, підконтрольні Кремлю ЗМІ навіть отримували спеціальні "темники" від ексрадника президента РФ Владислава Суркова про те, як коментувати трагедію.

На думку Лукашевича, така масована кампанія дезінформації має бути координована.

"Я думаю, я впевнений, що це - адміністрація президента. Почнемо з того, що Life News і маса цих офіційних видань, вони сиділи на той момент у будівлі федерального унітарного управління. Тому координація була досить легка. Тільки по столах цю методичку розносити", - повідомив він.

Також експерт розповів про так званий циркуляр Суркова, який був розісланий прямо із тезами: що, де, коли говорити про Україну, про Boeing тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нідерланди почали нове розслідування щодо катастрофи MH17

Пасажирський літак компанії Malaysia Airlines, що виконував регулярний рейс МН17, був збитий 17 липня 2014 року біля міста Торез Донецької області, на підконтрольній бойовикам території, коли вже тривала російська агресія проти України.

Загинули всі 298 осіб - 283 пасажира і 15 членів екіпажу. Серед них було 80 дітей, 3 з яких - немовлята.

Більшість загиблих - громадяни Нідерландів, а також Малайзії, Австралії, Індонезії, Великої Британії, Бельгії, Німеччини, Філіппін, Канади, Нової Зеландії, Франції, В'єтнаму, США, ПАР, Румунії, Італії, Ізраїлю та Ірландії.

Міжнародна група криміналістів (J.I.T.), створена для розслідування трагедії малайзійського літака, визнала, що літак був збитий російським ЗРК "Бук", привезеним із РФ в Україну незадовго до трагедії. Розслідувачі впевнені, що управління ракетною установкою здійснювалося російськими фахівцями або бойовиками під їхнім керівництвом.

У червні 2019 року слідчі назвали імена 4 підозрюваних у причетності до катастрофи MH17: 3 росіян і 1 українця.

Зараз ви читаєте новину «Хто стоїть за фейковими новинами про катастрофу рейсу МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі