вівторок, 05 березня 2019 17:15

Гроза ворожих укриттів: в Україні почали випускати реактивні вогнемети

Гроза ворожих укриттів: в Україні почали випускати реактивні вогнемети
Реактивний піхотний вогнемет РПВ-16 Фото: Укроборонпром

Державний Науково-дослідний інститут Хімічних продуктів разом з іншими українськими підприємствами налагодив серійне виробництво реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16.

Створення та серійний випуск РПВ-16 стало можливим завдяки кооперації виробничих потужностей ДНДІ Хімічних продуктів, КП "ШКЗ "Імпульс" та ДАХК "Артем", повідомляє Укроборонпром.

Реактивний піхотний вогнемет оснащений реактивною гранатою із спеціальною термобаричною сумішшю.

При цьому фугасна дія 93-міліметрового пострілу РПВ-16 еквівалентна артилерійському снаряду великого калібру. Тому ця переносна зброя здатна знищувати живу силу противника навіть за потужними укриттями, а також легкоброньовану техніку, на відстані близько одного кілометра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З тепловізором і новою гарматою - показали новий танк Т-80БВ

РПВ-16 – термобарична зброя, яка розроблена та виробляється для українського війська за Державним оборонним замовленням. Вогнемет вже вдало пройшов приймально-здавальні випробування та найближчий часом посилить військові підрозділи.

Завод ім. Малишева у Харкові освоїв та розпочав серійне виробництво нових гусениць для БМП зі спеціальних сталей українського виробництва.

Для налагодження виробництва на підприємстві освоїв спеціальні технологічні процеси у замкнутому циклі та створили нову виробничу лінію, повідомляють в Укроборонпромі.

Зараз ви читаєте новину «Гроза ворожих укриттів: в Україні почали випускати реактивні вогнемети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі