вівторок, 07 травня 2019 07:32

"Гради" в центрі Луганська зафіксувала ОБСЄ

"Гради" в центрі Луганська зафіксувала ОБСЄ
У період з 3 по 5 травня місія ОБСЄ зафіксувала 20 ракетних систем залпового вогню "Град", розташованих в ОРДЛО. Фото - Укрінформ

У період з 3 по 5 травня місія ОБСЄ зафіксувала 20 ракетних систем залпового вогню "Град", розташованих в ОРДЛО. Зокрема у центрі Луганська, з порушенням лінії відведення.

У відповідному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні зазначається, що 3 травня міні-безпілотник зафіксував сім реактивних систем залпового вогню БМ-21 на полігоні поблизу населеного пункту Міусинськ та 8 таких систем у населеному пункті Садовий.

А вже 4 травня безпілотник зафіксував 5 танків Т-72, 5 самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика", 10 буксируваних гаубиць, 5 РСЗВ БМ-21, 5 зенітних ракетних комплексів 9К35 "Стріла-10" і 2 протитанкових ракетних комплекси 9К111 "Фагот" у центрі Луганська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові розповіли про ситуацію на Донбасі

За межами виділених місць зберігання озброєння 3 травня безпілотник СММ зафіксував 12 танків Т-64, 7 самохідних гаубиць 2С1, 12 буксируваних гаубиць Д-30 і 3 зенітні ракетні комплекси 9К35 на полігоні біля Міусинська.

Також з вечора 4 до вечора 5 травня ОБСЄ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши прицьому тимчасове зростання кількості вибухів (близько 70) у порівнянні з попередньою добою. Усі порушення режиму припинення вогню зафіксовано в районах на південний захід від населеного пункту Кряківка.

На позиціях, де загинула український боєць Яна Червона, військові зібрали уламки російських снарядів. Фотографії боєприпасів опублікував Юрій Мисягін у Facebook. На світлинах видно уламки від мін та снарядів 82-го, 120-го, 122-го, 152-го калібру.

Зараз ви читаєте новину «"Гради" в центрі Луганська зафіксувала ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі