середа, 22 грудня 2021 18:43

Готують провокацію: Міноборони відреагувало на слова Шойгу про "американську хімзброю"

Готують провокацію: Міноборони відреагувало на слова Шойгу про "американську хімзброю"
Заяву Шойгу Міноборони пояснило підготовкою провокації на Донбасі за сценарієм Кремля. Фото: kremlin.ru

Міністерство оборони України спростувало заяву міністра оборони країни-агресора РФ Сергія Шойгу, який звинуватив Сполучені Штати Америки в нібито підготовці провокації на Донбасі з використанням хімікатів.

Відповідний коментар Центру оперативного інформування оприлюднила пресслужба Міноборони.

"В Україні немає приватних військових компаній, зокрема іноземних. Крім тих, які на тимчасово окупованих територіях України використовує Російська Федерація. Також є неправдою інше твердження про нібито "доправлення резервів невстановленого хімічного компонента для здійснення провокацій в містах Авдіївка й Лиман", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топили й вішали на дибу: українського в'язня в Донецьку піддавали звірячим знущанням

2018 року російська сторона вже розганяла фейки про "сині бочки з нібито отруйною речовиною в Красногорівці".

Заяву Шойгу відомство назвало навмисною дезінформацією і закликало поставитися до неї як до підготування конкретної провокації.

"Оскільки останню дезінформацію висловили на найвищому військово-політичному рівні, до неї варто поставитися серйозно. Як для підготування конкретної провокації, сценарій якої вже розробили в Кремлі", - зазначили в Центрі оперативного інформування.

Сергій Шойгу заявив, що на Сході України перебувають 120 працівників американських приватних військових компаній, які привезли хімічну зброю і готують провокацію.

За його словами, американці "обладнують вогневі об'єкти в житлових будинках і на соціально значущих об'єктах, готують українські сили до спеціальних операцій та активних бойових дій".

Жодних підтверджень своїх слів Шойгу не надав.

В МЗС України це назвали "масованою російською дезінформацією".

Зараз ви читаєте новину «Готують провокацію: Міноборони відреагувало на слова Шойгу про "американську хімзброю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі