понеділок, 02 вересня 2024 14:26

Головне - щоб не сталась серія катастроф: депутат висловився про бій під Покровськом

Головне - щоб не сталась серія катастроф: депутат висловився про бій під Покровськом
Роман Костенко сподівається, що росіян не підпустять до Покровська. Фото: Генштаб ЗСУ

Результат битви за Покровськ залежатиме від того, якими будуть резерви ЗСУ та рішення командування

Секретар Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко сподівається, що ворога не пустять до міста і що для росіян просування на цій ділянці буде коштувати дуже дорого. Про це передає Radio NV.

Він не вважає, що можливий успіх ворога у Покровську може призвести до обвалу фронту. Головне - щоб це не перетворилося на серію катастроф.

"Зараз головне, якщо нам вдасться його зупинити, це такий каток. Противник зараз кидає всі сили та засоби для того, щоб прорвати тут. І якщо зараз зупинити, у нього великих резервів немає, щоб діяти на інших напрямках. Все, що є, вони зосереджують тут", - висловився депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни перебувають в межах 10 км від околиць Покровська - британська розвідка

Для російського диктатора Володимира Путіна захоплення Донецької та Луганської областей є стратегічним завданням. Для цього він навіть жертвує територією Курської області.

"Там настільки кривавий каток запущено, що якщо його зараз зупинити, то вдруге його запустити буде складно. В топку кидають усіх, хто щойно підписав контракт, відразу кидають туди. І вони розуміють, що вдруге вони таке не запустять, тому дотискають Донецьку та Луганську області", - підсумував Костенко.

Протягом минулої доби по всій лінії фронту було 199 бойових зіткнень.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 52 ворожих штурмів різної інтенсивності. Найбільше їх було у районах населених пунктів Гродівка Новогродівка і Михайлівка - шість, 12 і 10 відповідно. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Головне - щоб не сталась серія катастроф: депутат висловився про бій під Покровськом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі