пʼятниця, 26 травня 2017 14:06

Гіві і Моторола поплатилися за свою поведінку з полоненим кіборгами

Гіві і Моторола поплатилися за свою поведінку з полоненим кіборгами
Ігор Романенко

26 травня 2014 року відбувся бій за Донецький аеропорт. Це була перша масштабна успішна операція сил АТО. За допомогою авіації та десанту знищили до 300 терористів. Українська армія не зазнала жодних втрат. Бої за Донецький аеропорт тривали 242 дні.

"Наші добре підготувалися до операції. Ворог не очікував такої рішучості, - каже колишній заступник начальника Генштабу Ігор Романенко. - На жаль постійно так успішно проводити операції неможливо. Ситуація на війні постійно змінюється й один день не подібний до іншого.

Бої за Донецький аеропорт - тактичного рівня. Але там відбулися такі події, що в очах суспільства, військових вони зросли до стратегічного рівня. З'явилося слово "кіборг". Про них книжки пишуть, фільми знімають. Це говорить про те, як змінилося ставлення до військових у суспільстві. Там воювали найкращі спецструктури Росії. Не тільки збройних сил, а всіх силових структур. Полягло їх там дуже багато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Волю не зламати" - кіборг презентував пісню, написану в полоні бойовиків

Але є й негативні моменти. Треба вміти вчасно приймати рішення про відступ чи маневрування. Чекати доки підірвуть термінал і завалять наших залізобетоном - це неправильне рішення. Хтось мав взяти на себе відповідальність. Так, начальство тисне. Керівництву з верху й суспільству потрібні герої. Але треба знати, що йдеться про людські життя. Треба вчитися ухвалювати важкі рішення, щоб зберігати людей. Військові, які загинули, могли б багато користі принести країні зі своїм бойовим досвідом.

Ми пам'ятаємо як поводилися з полоненими кіборгами вже покійні Гіві і Моторола. І покійні вони, зокрема, саме через ті свої вчинки. Більше сказати не можу про це, але однозначно роблю цю заяву. Зло повинно бути покаране. Наші військові це знають і роблять".

У вінницькому Будинку офіцерів нагородили відзнаками "За оборону Донецького аеропорту" 88 військових. 15 з них - посмертно.

Зараз ви читаєте новину «Гіві і Моторола поплатилися за свою поведінку з полоненим кіборгами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі