четвер, 07 квітня 2022 06:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб розповів про ситуацію на Сході України

Генштаб розповів про ситуацію на Сході України
Ворог прагне повного контролю над територією Донецької і Луганської областей. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія готується до наступальної операції на Сході України. Її мета - встановити повний контроль над територією Донецької і Луганської областей.

Активні дії ворога помітні на Слобожанському, Донецькому, Південнобузькому й Таврійському напрямках, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 7 квітня.

"Окупанти скоюють насильницькі дії до цивільного населення на тимчасово зайнятих територіях. Примусово вивозять населення Маріуполя в тимчасово окуповані райони Донецької області", - ідеться в повідомленні.

Ситуація на напрямках фронту за даними Генштабу:

Слобожанський

Противник блокує Харків та обстрілює його з артилерії..

Донецький і Таврійський

Тривають артилерійські обстріли населеного пункту Попасна. Мета - завдати ураження підрозділам ЗСУ та відновити наступ на Рубіжне, Нижнє і Новобахмутівку. Окупанти безрезультатно намагалися прорвати оборону підрозділів наших військ у районі Новотошківського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За три-чотири дні окупанти наступатимуть на Луганщину - Гайдай

Південнобузький

Ворог обороняє раніше зайняті рубежі. Намагається відновити боєздатність своїх підрозділів. Продовжує жорсткі фільтраційні заходи на тимчасово зайнятих територіях Херсонської області.

Після того, як Збройні сили України дали відсіч російському ворогу на Київщині, окупанти змінили тактику. Будуть бої на півдні, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб розповів про ситуацію на Сході України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі