четвер, 10 серпня 2023 07:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив хороші новини з передової

Генштаб повідомив хороші новини з передової
На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорського Донецької області. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалась 533-тя доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

На фронті протягом минулої доби відбулося 30 бойових зіткнень, повідомив уранці 10 серпня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Сили оборони країни продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби", – сказано в зведенні.

Авіація ЗСУ за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один по зенітно-ракетному комплексу та ще один – по логістичному хабу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три пункти управління, шість артилерійських засобів на вогневих позиціях, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян, склад боєприпасів, станцію радіоелектронної боротьби противника та важливий об'єкт ворога.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка не зазнала суттєвих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони наступають на двох напрямках

На Запорізькому напрямку агресор здійснив безуспішні наступальні дії в районі південніше Новоданилівки Запорізької області.

На Куп'янському напрямку наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі північніше Синьківки та північно-східніше Іванівки Харківської області.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, ЗСУ успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки та південно-східніше Сєверного Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни стійко тримають оборону, успішно відбили атаки противника на околицях Кліщіївки та північно-східніше Дружби Донецької області.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар'їнки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорського Донецької області.

Російські окупанти обрали Куп'янський напрямок головним для свого наступу. Створили там наступальне угруповання у складі восьми штурмових загонів "Шторм -Z". Деякі позиції по декілька разів переходять "з рук в руки", заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив хороші новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі