вівторок, 09 квітня 2024 20:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на вечір 9 квітня: головне зі зведення

Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на вечір 9 квітня: головне зі зведення
Авіація Сил оборони завдала ударів по 15 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки і двох зенітно-ракетних комплексах противника. Фото: Генштаб

Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 66 бойових зіткнень.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 15 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки і двох зенітно-ракетних комплексах противника. Водночас підрозділами ракетних військ завдано ураження по одному району зосередження особового складу та трьох засобах ППО окупантів, повідомив ввечері 9 квітня Генштаб.

Водночас ворог загалом завдав семи ракетних та 73 авіаційних удари, здійснив 81 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Куп'янському напрямку нашими захисниками відбито дві атаки противника в районах населених пунктів Кислівка Харківської області та Андріївка Луганської області.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито три атаки противника в районі населеного пункту Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 25 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Роздолівка, Часів Яр, Новий, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відбили позиції ворога в районі Авдіївки

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито шість атак в районі населеного пункту Уманське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, східніше Водяного, Урожайні.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, три рази атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворогом здійснено одну атаку на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

У ЗСУ заперечили, що російські війська увійшли в передмістя Часового Яру сході Донеччини.

В цьому районі ведуться бої. Про це у коментарі Reuters повідомив речник Східного командування Збройних сил Андрій Задубінний.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на вечір 9 квітня: головне зі зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі