неділя, 07 квітня 2024 19:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на вечір 7 квітня: ключове зі зведення

Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на вечір 7 квітня: ключове зі зведення
Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 67 бойових зіткнень. Фото: Генштаб

Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 67 бойових зіткнень.

Авіація Сил оборони завдала ударів по одному пункту управління, трьох зенітно-ракетних комплексах, одній вежі зв'язку та 13 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Про це ввечері 7 квітня повідомив Генштаб.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по одному зенітно-ракетному комплексу, одному пункту управління БпЛА, одній артилерійській системі, трьох районах зосередження озброєння та військової техніки противника.

Загалом, ворог завдав шість ракетних та 72 авіаційних удари, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головком ЗСУ подивився на українську розробку. Ворог відчує

На Куп'янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито дві атаки противника в районі населеного пункту Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник здійснив 26 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Виїмка, Федорівка, Роздолівка, Веселе, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито п'ять атак в районах населених пунктів Первомайське, Невельське, Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка, де ворог 17 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог здійснив дві атаки на позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог здійснив вісім безуспішних атак позицій наших військ.

У районі Роботиного Запорізької області російські загарбники не припиняють атакувати позиції українських військ.

Тепер окупанти переключилася на авіацію. Ворог застосовує КАБи та ракети. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на вечір 7 квітня: ключове зі зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі