субота, 13 квітня 2024 19:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на вечір 13 квітня: ключове зі зведення

Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на вечір 13 квітня: ключове зі зведення
Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 60 бойових зіткнень. Фото: Генштаб

Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 60 бойових зіткнень.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, одному пункту управління, двох наземних станціях управління БпЛА та одному зенітно-ракетному комплексу противника. Про це ввечері 13 квітня повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас ворог завдав один ракетний та 65 авіаційних ударів, здійснив 71 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 28 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Спірне, Роздолівка, Новий, Опитне, Андріївка, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Богданівку: Міноборони спростувало дані аналітиків

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито сім атак в районах населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Урожайне Донецької області, де ворог 16 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, три рази атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог здійснив три безуспішні атаки на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

На кількох напрямках фронту в Україні тривають позиційні бої. Війська РФ підтвердили просування у напрямку Часового Яру Донецької області.

Сили оборони продовжують відбивати російські штурми та стримувати загарбників. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на вечір 13 квітня: ключове зі зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі