пʼятниця, 12 квітня 2024 09:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Війська РФ просунулися в напрямку Часового Яру - нові карти боїв
7

На кількох напрямках фронту в Україні тривають позиційні бої. Війська РФ підтвердили просування у напрямку Часового Яру Донецької області.

Сили оборони продовжують відбивати російські штурми та стримувати загарбників. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Бойові дії у Луганській області

Російські війська нещодавно підтвердили просування поблизу Кремінної на тлі триваючих позиційних боїв у цьому районі. Геолокаційні кадри, опубліковані 10 квітня, показують, що окупанти незначно просунулися на схід від Тернів (на захід від Кремінної).

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Луганській області
Ситуація у Луганській області

Водночас в українському Генштабі зазначили, що війська РФ безуспішно атакували поблизу Тернів. Однак, на Куп'янському напрямку загарбники штурмів не проводили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відправляє на війну проти України війська Тихоокеанського флоту та далекосхідні підрозділи - розвідка

Бойові дії у Донецькій області

Позиційні бої 11 квітня тривали на північний схід від Бахмута, але підтверджених змін на лінії фронту там не було. Тривали бойові дії також на схід від Сіверська в районі Верхньокам'янського, на південний схід від Сіверська в районі Виїмки та на південь від Сіверська біля Роздолівки.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв під Бахмутом
Карта боїв під Бахмутом

Війська РФ нещодавно підтвердили наступ у напрямку Часового Яру на тлі триваючих позиційних боїв 11 квітня. Геолокаційні кадри, опубліковані 10 квітня, вказують на те, що російські окупанти просунулися на захід від Іванівського вздовж автодороги Т0504 (Бахмут - Часів Яр).

Російські "воєнкори" стверджували, що війська РФ, включно з частинами 98-ї дивізії ВДВ, продовжували атакувати поблизу мікрорайону Канал (найсхідніша частина Часового Яру) і поблизу Богданівки, що на північний схід від Часового Яру. Позиційні бої тривали поблизу Часового Яру, Іванівського та Кліщіївки.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії в районі Часового Яру
Бойові дії в районі Часового Яру

Бойові дії 11 квітня тривали також на захід від Авдіївки, однак підтверджених змін лінії фронту не було. Російські "воєнкори" стверджували, що війська РФ нібито просунулися на 2,5 км в глибину між Яснобродівкою та Уманським на захід від Авдіївки, досягли південно-східної околиці Уманського та контролюють майже половину Семенівки. Водночас в ISW не бачили візуальних доказів цих тверджень.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація під Авдіївкою
Ситуація під Авдіївкою

Позиційні бої тривали на північний схід від Авдіївки в районі Новокалинового, Кераміка, Новобахмутівки та Бердичів. А також на захід від Авдіївки біля Уманського та Семенівки. Окрім того, бойові дії точаться на південний захід від Авдіївки поблизу Первомайського та Нетайлового.

Війська РФ 11 квітня дещо просунулися на південний захід від Донецька, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Російський "воєнкор" стверджував, що армія РФ нібито просунулася в межах Новомихайлівки (на південний захід від Донецька), але експерти ISW не знайшли візуального підтвердження цієї заяви.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв у Донецькій області
Карта боїв у Донецькій області

Позиційні бойові дії тривали на захід від Донецька поблизу Побєди, Красногорівки та Георгіївки та на південний захід від Донецька поблизу Новомихайлівки.

Російські війська нещодавно незначно просунулися в районі адмінмежі Донецької та Запорізької областей на тлі триваючих позиційних боїв у цьому районі 11 квітня. Геолокаційні кадри показують, що окупанти незначно просунулися на південь від Урожайного. У Генштабі ЗСУ повідомляли, що українські сили відбили кілька атак росіян біля Старомайорського.

Бойові дії на півдні України

Війська РФ нещодавно просунулися в західній частині Запорізької області на тлі триваючих позиційних боїв у цьому районі 11 квітня. Геолокаційні кадри, опубліковані 9 квітня, показують, що окупанти дещо просунулися в межах західного Роботиного. Позиційні бої тривали поблизу Роботиного та на північний захід від Вербового.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Запорізькій області
Ситуація у Запорізькій області

Війська РФ нещодавно просунулися поблизу обмеженого плацдарму ЗСУ на лівобережжі Херсонської області та на островах у річці Дніпро. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 квітня, показують, що окупанти нещодавно просунулися в Кринки. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 квітня, показують, що війська РФ почали діяти у південній частині острова Великий Потьомкін на північ від Голої Пристані.

Позиційні бої 11 квітня тривали на східному березі Дніпра у Херсонській області, в тому числі під Кринками. Речниця Південного оперативного командування ЗСУ полковник Наталія Гуменюк заявила, що Сили оборони зазвичай завдають поранень та ліквідовують приблизно 60% особового складу російських штурмових груп, які атакують українські позиції на східному березі Херсонської області.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв у Херсонській області
Карта боїв у Херсонській області

Російські джерела заявили, що війська РФ нібито відбили українські диверсійно-розвідувальні групи, які намагалися висадитися на східному березі Дніпра у Херсонській області та на бурову платформу в Чорному морі. Оперативний центр ФСБ Росії заявив про начебто відбиття української ДРГ, яка намагалася висадитися на Тендрівській косі. У ФСБ також заявили, що її співробітники нібито не допустили висадки української ДРГ на бурову платформу в районі Штормового газового родовища в Чорному морі.

Російські загарбники продовжують атакувати на різних ділянках фронту.

Зокрема, минулої доби ворог активно намагався прорвати українську оборону на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Про це вранці 12 квітня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. Загалом за добу на фронті відбулося 78 бойових зіткнень.

Зараз ви читаєте новину «Війська РФ просунулися в напрямку Часового Яру - нові карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі