пʼятниця, 12 квітня 2024 07:48

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ повідомили про найгарячіші ділянки фронту

У ЗСУ повідомили про найгарячіші ділянки фронту
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники продовжують атакувати на різних ділянках фронту.

Зокрема, минулої доби ворог активно намагався прорвати українську оборону на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Про це вранці 12 квітня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом за добу на фронті відбулося 78 бойових зіткнень. Ворог завдав 54 ракетних та 126 авіаційних ударів, здійснив 95 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали 28 населених пунктів. Під артилерійським вогнем противника були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник минулої доби наступальних та штурмових дій не вів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може втратити Часів Яр через дефіцит ППО - ISW

На Бахмутському напрямку українськими воїнами відбито 29 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області. А також - Виїмка, Роздолівка, Кліщіївка, Верхньокам'янське та Іванівське Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку, українськими захисниками відбито сім атак в районах населених пунктів Новокалинове, Уманське, Первомайське та Нетайлове Донецької області. Там ворог за підтримки авіації намагався вибити підрозділи ЗСУ із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Новомихайлівка, Урожайне, де загарбники за підтримки авіації 26 разів намагалися прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку ворог п'ять разів атакував позиції українських захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

"На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби ворог здійснив сім безуспішних атак на позиції наших військ. Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення", - йдеться у повідомленні.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по засобу протиповітряної оборони, станції РЕБ та двох районах зосередження особового складу ворога.

Аналітик Bild Юліан Рьопке написав, що в України закінчилися ракети до західних систем протиповітярної оборони, зокрема, Patriot. При цьому, виснажено або знищено більшість інших запасів засобів ППО.

Україна дійсно потребує більшої кількості ракет для систем ППО. І у цьому питанні наша держава повністю залежить від партнерів, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ повідомили про найгарячіші ділянки фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі