середа, 29 квітня 2020 13:37

Генсек ОБСЄ відвідає Донбас

Генсек ОБСЄ відвідає Донбас
Генеральний секретар ОБСЄ відвідає Донбас. Фото: mfa.gov.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба домовився про те, що вони разом із Генеральним секретарем ОБСЄ Томасом Гремінгером відвідають Донбас після покращення епідеміологічної ситуації.

За повідомленням пресслужби МЗС України, про це вони поговорили перед відкриттям першого засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ під головуванням України.

Водночас глава зовнішньополітичного відомства України та Генеральний секретар ОБСЄ обговорили проблемні аспекти діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ) в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У президента назвали головну проблему обміну полоненими

"Співрозмовники були єдині в тому, що обмеження бойовиками перетину лінії зіткнення для патрулів СММ під приводом протидії пандемії Covid-19 значно звужують моніторингові можливості місії, порушують її мандат та ставлять під загрозу особисту безпеку спостерігачів", - йдеться в повідомленні.

Кулеба подякував за допомогу ОБСЄ у зусиллях зі звільнення незаконно утримуваних на Донбасі українців. Він закликав Генсека приділити особливу увагу становищу політичних в'язнів у тимчасово окупованому Криму і на території Російської Федерації та сприяти їхньому звільненню.

На думку дипломата Романа Безсмертного, Україні нав'язується дискурс, що нібито через пандемію коронавірусу Росія припинить агресію на Донбасі. Насправді Кремль посилюватиме агресію, тому що хоче знищити Україну.

Зараз ви читаєте новину «Генсек ОБСЄ відвідає Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі