понеділок, 30 січня 2023 08:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Гайдай розказав про нове свавілля окупантів на Луганщині

Гайдай розказав про нове свавілля окупантів на Луганщині
Підгорівку на Старобільщині вже розмародерили росіяни. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Сім'ям деяких мобілізованих Росією луганчан обіцяють пільги у віддалених районах Російської Федерації.

Тим часом із навколишніх сіл Сватівщини загарбники депортують людей, повідомив очільник військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай 30 січня.

"Протягом січня членів родин так званого 2-го армійського корпусу, а саме мобілізованих на окупованій території регіону, почали вивозити з Луганська до РФ. Вони розраховують на те, що там їх чекають, але пільги і можливе житло росіяни обіцяють лише у віддалених районах, звідки росіяни самі при можливості тікають. На думку загарбників, це додатково мотивуватиме жителів окупованої Луганщини вступати до лав ворожої армії. Ланцюг логіки – чекали на РФ вдома, відмовляючись від можливості оселитися де забажаєш, тепер великі міста для них закриті", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики назвали ключові етапи вторгнення РФ в Україну

Останніми днями масово вивозять людей з Попівки, що на Сватівщині. Наказали приготуватися іншим прилеглим населеним пунктам, зокрема Сватовому. Про бажання виїхати у місцевого населення ніхто не запитує. Куди всіх везуть і де розміщуватимуть посеред зими – теж.

"В принципі, росіянам байдуже. Головне – звільнити домівки для своїх вояк. Як вони це раніше зробили у Підгорівці поблизу Старобільська, яку вже розмародерили. Кілька місяців росіяни жили в будинках місцевих жителів. І тих, які через окупацію залишили домівки та виїхали, і тих, кого вивезли. А коли потрібно було їхати ближче до фронту, виявилося, що домівки спорожніли – загарбники вивезли все, що хотіли. Така сама ситуація спостерігалася й у сусідньому Половинкиному", – додав Гайдай.

Наша авіація протягом доби завдала удару по зенітно-ракетному комплексу ворога та двох ударів по районах зосередження окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ уразили дві радіолокаційних станції, склад боєприпасів та один інший важливий об'єкт противника.

Зараз ви читаєте новину «Гайдай розказав про нове свавілля окупантів на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі