понеділок, 31 жовтня 2022 19:13

Гайдай розкрив деталі просування ЗСУ на Луганщині

Гайдай розкрив деталі просування ЗСУ на Луганщині
ЗСУ звільнили дев'ять населених пунктів у Луганській області. Фото: eastnews.ua

У Луганській області станом на сьогодні деокуповано дев'ять населених пунктів.

Найгарячішими ділянками фронту залишаються райони Білогорівки, Сватового та Кремінної. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"На відсотки звільнених територій ми не дивимось. Ми радіємо кожному населеному пункту, не переводячи його у відсотки. На сьогодні дев'ять населених пунктів деокуповано. І ми сподіваємось, що наші захисники будуть щотижня цю цифру збільшувати", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти розмістили комплекс радіоелектронної боротьби у лікарн

Російські загарбники намагаються вибити ЗСУ з Білогорівки. На напрямку Сватове-Кремінна – навпаки. Там українці тиснуть окупантів.

ЗСУ знищили плани ворога на контрнаступ з боку Кремінної та Сватового. На Луганщині також достатньо випадків, коли окупанти здаються у полон;

Росіяни накривають "Градами" село Невське Сватівського району, яке звільнили 24 жовтня. Звідти евакуйовують людей.

Українські військові взяли під повний вогневий контроль трасу Сватове – Кремінна. Захисники таким чином унеможливлюють пересування будь-якої логістики ворога цією трасою. Про це розповів речник Східного угруповання військ полковник Сергій Череватий.

ЗСУ продовжують утримувати оборону в Донецькій області. Водночас наші захисники активно знищують окупантів на півдні й просуваються в Луганській області. Про це свідчать дані американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Гайдай розкрив деталі просування ЗСУ на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі