понеділок, 12 березня 2018 03:40

Європейський союз назвав умови розміщення миротворчих сил на Донбасі

Європейський союз назвав умови розміщення миротворчих сил на Донбасі
В ЄС назвали умови розміщення миротворців на Донбасі. Фото: Український інтерес

Європейський Союз готовий підтримати розміщення міжнародного миротворчого контингенту на Донбасі, якщо Радбез ООН прийме відповідне рішення.

"Рішення про таку місію приймається Радою Безпеки ООН, а не Європейським союзом. Якби місія, узгоджена Радою Безпеки ООН, могла б допомогти просуванню реалізації Мінських угод, ми б, звичайно, були тільки "за", – підкреслила верховна представниця ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє УНІАН.

"Ми хотіли б, щоб Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні мала повний доступ до всієї території України, в тому числі вздовж українсько-російського кордону, відповідно до свого мандату", – наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Могеріні розповіла, чи втомилась Європа від України

30 січня спецпредставник США Курт Волкер заявив, що Росія вже не виключає можливість розгортання миротворчої місії ООН по всій території на Донбасі, включаючи російсько-український кордон.

Для того, щоб зупинити війну на Донбасі, потрібен контингент у 20 тисяч військовослужбовців з країн, які не є членами НАТО, і 4 тисяч поліцейських.

Зараз ви читаєте новину «Європейський союз назвав умови розміщення миротворчих сил на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі