вівторок, 14 червня 2022 12:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Евакуація цивільних з "Азоту" в Сіверськодонецьку поки що неможлива - Стрюк

Евакуація цивільних з "Азоту" в Сіверськодонецьку поки що неможлива - Стрюк
ЗСУ тримають позиції у Сіверськодонецьку та намагаються просуватися вперед. Фото: East News

Українські захисники боронять Сіверськодонецьк Луганської області та, за можливості, просуваються вперед.

Водночас евакуювати людей з "Азоту" зараз неможливо. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова військово-цивільної адміністрації міста Олександр Стрюк.

За його словами, на території підприємства залишилися цивільні люди, які переховувалися у сховищах. Три доби тому на "Азоті" перебували понад 500 цивільних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи зосередили сили навколо Сіверськодонецька - британська розвідка

"Проводити евакуацію неможливо, оскільки "Азот" під щільним вогнем, його фактично "розкладають на запчастини". Ведеться робота, щоб організувати евакуацію, але на це потрібен певний час", - наголосив Стрюк.

Українські військові утримують позиції та тримають оборону міста. Терористи нищать села на півдні від Сіверськодонецька, однак ЗСУ дають їм відсіч.

Російські окупанти 12 червня з артилерії обстріляли хімічний завод "Азот" у Сіверськодонецьку Луганської області. Внаслідок цього на заводі спалахнула пожежа.

На ранок 14 червня ситуація в Сіверськодонецьку Луганської області вкрай загострена. Штурм міста триває вже котру добу поспіль. Артилерією ворог руйнує вщент багатоповерхівки та об'єкти промисловості.

Російські окупанти витіснили українських захисників із центру Сіверськодонецька. Загарбники також зруйнували міст, що з'єднував його з Лисичанськом. Напередодні зазначалося, що загарбники контролюють 70% Сіверськодонецька. Військовим вдається вивозити лише декілька людей на день. Відбувається "тиха" евакуація.

Зараз ви читаєте новину «Евакуація цивільних з "Азоту" в Сіверськодонецьку поки що неможлива - Стрюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі