неділя, 21 березня 2021 16:20

Єрмак відреагував на спробу Росії заборонити військовим стріляти у відповідь

Єрмак відреагував на спробу Росії заборонити військовим стріляти у відповідь
Пропозиції Козака в ОП назвали неприпустимими. Фото: "Еспресо"

Україна не може погодитись на пропозиції заступника глави адміністрації президента РФ Дмитра Козака після останньої відеоконференції радників лідерів країн "нормандської четвірки", до якої належать Україна, Німеччина, Франція та Росія.

Глава офісу президента України Андрій Єрмак написав про це у листі до "нормандських радників". Текст листа отримала "Українська правда".

Він повідомив, що українська сторона уважно ознайомилася з листом Козака. Її здивувала своєрідна інтерпретація підсумків останньої відеоконференції.

"Попри доволі напружений характер дискусій і відсутність спільного бачення з більшості питань, що були предметом нашого обговорення, хочу нагадати, що саме українська сторона негайно після завершення відеоконференції ініціювала скликання позачергового раунду консультацій у форматі Робочої підгрупи з безпекових питань ТКГ, щоб отримати конкретні підтвердження готовності сторін щодо забезпечення режиму припинення вогню", - пише Єрмак.

Відмова Росії від проведення консультацій підгрупи в умовах ескалації ситуації свідчить про відсутність її реальної зацікавленості у дотриманні додаткових заходів з посилення режиму припинення вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна на Донбасі триватиме ще 15 років - Арестович

"Тому ми занепокоєні продемонстрованим російською стороною підходом до цих важливих питань, так само як і маніпулятивним характером запропонованих паном Козаком висновків. Відповідно, за жодних умов не можемо погодитися з пропозиціями, що містяться у його листі", - йдеться у тексті.

Українська сторона готова до дискусій в будь-якому форматі для прийняття конкретних рішень.

Представник Росії у переговорному процесі щодо Донбасу Дмитро Козак запропонував закріпити заборону сторін на відкриття вогню у відповідь без дозволу керівництва. Листа з відповідними пропозиціями він надіслав українським, французьким та німецьким колегам.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак відреагував на спробу Росії заборонити військовим стріляти у відповідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі