субота, 20 березня 2021 14:46

РФ хоче заборонити бійцям ООС відкривати вогонь у відповідь

РФ хоче заборонити бійцям ООС відкривати вогонь у відповідь
Росія пропонує змінити порядок проведення переговорів у "нормандському форматі". Фото: Facebook

Представник Росії у переговорному процесі щодо Донбасу Дмитро Козак запропонував закріпити заборону сторін на відкриття вогню у відповідь без дозволу керівництва.

Листа з відповідними пропозиціями він надіслав українським, французьким та німецьким колегам. Про це повідомляє Інтерфакс.

Згідно із заявою, відкриття вогню Збройними Силами можливе лише за наказом керівництва та у випадку, коли всі інші засоби реагування на порушення перемир'я не спрацюють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія і Туреччина будуть вдалими партнерами для врегулювання війни на Донбасі

Козак також запропонував змінити принцип проведення переговорів, користуючись принципом ротації голів, за яким кожна сторона почергово головує під час засідань "нормандської четвірки".

Україна прагне до вирішення ситуації на Донбасі дипломатичним шляхом, але в найближчі 15 років потрібно бути готовими до повномасштабного конфлікту. Військові конфлікти "всіх з усіма" в світі триватимуть щонайменше до 2035 року і Україні не вдасться залишатися осторонь.

Зараз ви читаєте новину «РФ хоче заборонити бійцям ООС відкривати вогонь у відповідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі