середа, 19 квітня 2017 17:59

Експерт розповів, що закінчить війну на Донбасі

Експерт розповів, що закінчить війну на Донбасі
У нас є активний прошарок населення - люди, які розуміють, що йде війна. Вони допомагають армії і волонтерам

Волонтер розповів про зміни в Збройних силах України.

"Збройні сили серйозно зросли в професійному плані. Тепер окупантам доводиться несолодко, коли на "полювання" виходять українські снайпери", - про це військовий оглядач і волонтер Серж Марко розповів "BBC Україна".

"2014 рік - це був шок. Армія не знала, як воювати: як встановлювати блокпости, як робити захист зв'язку, як вираховувати навідників супротивника у тилу. Ззалишилася проблема з тепловізорами, але вона не така суттєва. Українські бійці вже просять те, що допомагає їм воювати: камери і системи спостереження за позиціями супротивника, засоби стійкого і зашифрованого зв'язку", - сказав волонтер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили інформацію про російські засоби спостереження на війні

"У нас є активний прошарок населення - люди, які розуміють, що йде війна. Вони допомагають армії і волонтерам. Але для частини людей війна була таким собі подразником на рік-два. Люди живуть від загострення до загострення. Коли були обстріли в Авдіївці, то народ сполохався, знову почав допомагати", - розповів військовий оглядач.

"Війна закінчиться, як тільк отримаємо гарантії щодо невтручання російських військ у випадку входження ЗСУ на окуповану частину Донбасу", - додав волонтер.

Минулої доби на Донбасі зафіксували 35 обстрілів. Двоє українських захисників поранені.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, що закінчить війну на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі