четвер, 14 березня 2019 18:30

Експерт пояснив про "кріпацтво" населення окупованої Луганщини

Експерт пояснив про "кріпацтво" населення окупованої Луганщини
Трудова повинність на Донбасі це намагання ватажка ЛНР перетворити окуповану територію на філію СРСР. Фото: Politeka

Бойовики так званої Луганської народної республіки запровадили трудову повинність для повнолітніх жителів окупованої Луганщини.

Звільнять від робіт тільки тих, хто вступить до лав незаконних збройних формувань, вагітних, інвалідів та матерів-одиначок.

"Так звані відновлювальні роботи це елемент радянського минулого, коли на важку фізичну та неоплачувану роботу кидали цивільних, зокрема жінок", - каже співголова громадської ініціативи Дмитро Снєгірьов у коментарі Gazeta.ua.

"Пасічник намагається таким чином показати, що відновлювати інфраструктуру та промисловість мусять саме місцеві жителі. Це має додати елемент патріотизму та виховної роботи всередені всього населення. - каже він.

Трудова повинність не означає рабство, бо жителям окупованих територій залишать їх так звані права, а залучати до праці будуть примусово-добровільно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики зобразили Захарченка на монетах

"Люди будуть усвідомлювати обсяг роботи і відсутність оплати. В цьому випадку буде як родгоспах за радянських часів, коли людина, яка не хотіла вступати зіткалася з увагою зі сторони правоохоронців та розкуркулюванням. Інше питання наскільки жорстким буде цей примус", - пояснює експерт.

На думку експерта російське керівництво зацікавлено в тому, щоб ватажки відновлювали інфраструктуру Донбасу силами місцевого населення.

"Що стосується взагалі ставлення росіян, то рівень життя окупованих територій штучно стримується на рівні зубожіння. Скоріш за все люди будуть працювати за так звану продуктову пайку тобто "кращі" традиції СРСР", - говорить експерт.

Командування Збройних Сил Російської Федерації активізувало заходи щодо формування "батальйонів територіальної оборони" у складі 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів російсько-окупаційних військ. В такий спосіб російське окупаційне командування намагається приховати масштаби участі кадрових російських військовослужбовців у збройній агресії проти України.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив про "кріпацтво" населення окупованої Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі