середа, 29 листопада 2017 09:09

Експерт пояснив головну помилку Плотницького

Експерт пояснив головну помилку Плотницького
Прорахунок поваленого ватажка бойовиків ЛНР Ігоря Плотницького був очевидний. Фото: ipress.ua

Ігор Плотницький, ватажок бойовиків ЛНР, допустив головний прорахунок у боротьбі за владу. І саме це стало причиною так званого перевороту в ЛНР та вимушеного заслання Плотницького.

Про це на сторінках Süddeutsche Zeitung написав оглядач Флоріан Хассель, інформує "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарченко наказав створити "козаче військо" в ДНР

"Все повинно було виглядати як відхід глави держави, відомого своїми заслугами, що викликає співчуття: з серйозним виразом обличчя Леонід Пасічник, виконуючий обов'язки глави ЛНР, оголосив про те, що Ігор Плотницкий, який до недавніх пір очолював контрольовану Москвою республіку, пішов у відставку за станом здоров'я ", - пише Хассель.

Однак, продовжує Хассель, абсолютно здоровий Плотницкий опинився в Москві.

Журналіст переконаний: "Він допустив помилку, почавши боротьбу за владу без узгодження з Москвою. Колишній польовий командир, якого вважають вкрай корумпованим політиком, очолював ЛНР 3 роки. Тепер він захотів вивести з гри іншого польового командира - "міністра закордонних справ" Ігоря Корнета. Але у Корнета, який тісно пов'язаний з ФСБ, карта була більш вдалою: за допомогою десятків озброєних людей, яких в Луганськ для підтримки направили глава ДНР Захарченко і, очевидно, ФСБ, він вивів з гри самого Плотницького".

Проте т.в.о. глави ЛНР став не Корнет, а ветеран українських і, імовірно, російських спецслужб Пасічник. Тоді як Плотницкий був змушений втекти в Росію.

А раніше вже повідомлялося, що так зване міністерство держбезпеки, яке очолював Пасічник, як і його аналог в ДНР, підпорядковується безпосередньо московській ФСБ.

На завершення Хассель написав: "За словами ветеранів СБУ, можливо, Пасічник був завербований ФСБ ще до 2006 року. Призначення Пасічника на посаду глави сепаратистського регіону розцінюється як перемога ФСБ в протистоянні з московською групою, яку очолює Владислав Сурков, представник президента РФ на Донбасі".

У шведських ЗМІ звернули увагу на те, що президент Росії Володимир Путін переміг і втратив Україну одночасно.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив головну помилку Плотницького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі