понеділок, 24 квітня 2023 14:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Ексдиректор ЦРУ спрогнозував початок і напрямок "страшенно сильного" контрнаступу ЗСУ

Ексдиректор ЦРУ спрогнозував початок і напрямок "страшенно сильного" контрнаступу ЗСУ
Україна готується до великої наступальної операції. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Майбутній контрнаступ Сил оборони України буде досить потужним. Захисники можуть піти вперед в кінці травня-на початку червня.

Таку думку висловив ексдиректор Центрального розвідуправління, колишній командувач сил Сполучених Штатів Америки і НАТО в Афганістані Девід Петреус під час дебатів в Bush School у Вашингтоні.

Американський воєначальник прогнозує, що контрнаступ буде "страшенно сильним", а основний удар буде спрямований на перерізання сухопутного коридору в окупований Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Результат буде видно: Буданов розповів про український контрнаступ

"Наприкінці травня, на початку червня буде страшенно сильний наступ з боку українців. Швидше за все, на Півдні. Імовірно, це буде приблизно район Мелітополя (Запорізька область. – Gazeta.ua). І вони спробують розірвати наземну лінію зв'язку, яку Росія встановила уздовж південно-східного узбережжя України, що з'єднує Крим", – упевнений Петреус.

Великий контрнаступ ЗСУ може розпочатися у квітні-травні поточного року за кількома напрямками, заявляв міністр оборони Олексій Резніков. У російських військових ще є час піти з окупованих територій України, інакше будуть знищені, заявив президент Володимир Зеленський.

Інші західні аналітики прогнозують, що новий контрнаступ ЗСУ може бути на південному напрямку – у бік Мелітополя. Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати 84 км до захопленого Мелітополя, заявляв головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Зараз ви читаєте новину «Ексдиректор ЦРУ спрогнозував початок і напрямок "страшенно сильного" контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі