понеділок, 27 червня 2022 11:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Дорога в один кінець": окупанти брехнею заманюють людей назад до Маріуполя

"Дорога в один кінець": окупанти брехнею заманюють людей назад до Маріуполя
Російські війська знищили у Маріуполі понад 95% споруд, у тому числі цивільних, житла людей. Фото: facebook.com/mariupolrada.gov.ua

Російські окупанти заманюють маріупольців назад у місто, аби використати їх у трудовому рабстві та створити для себе "живий щит" під час наступу української армії.

Для цього розповсюджують фейкові списки адрес будинків під знос чи ремонт, повідомила пресслужба Маріупольської міської ради 27 червня.

"Окупанти та колаборанти вдаються до маніпуляції над маріупольцями, щоб вони приїхали до міста, аби врятувати хоч якесь вціліле майно. Чи повернутися жити, бо житло начебто відремонтують. Про те, що розповсюджувана інформація не відповідає дійсності свідчить відсутність будинків, які зруйновані вщент. Та навпаки - присутність вцілілих будинків з позначкою "знести", - наголосили в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі знайшли черговий могильник. Тіла діставати не думають

Міська рада закликала маріупольців не вірити росіянам, адже саме вони зруйнували їхнє місто.

"Триває війна та дуже висока ймовірність, що поїздка до Маріуполя стане дорогою в один кінець", - наголосили в повідомленні.

Про "підготовку" окупантів до контрнаступу Збройних сил України в Маріуполі на Донеччині повідомляли неодноразово. Росіяни вже будують фортифікаційні споруди під виглядом житлових будинків. Так вони хочуть використовувати маріупольців як "живий щит".

За словами мера міста Вадима Бойченка, будувати окупанти почали "без зайвого розголосу". Роботи тривають у північно-західній частині майже на межі території міста. Саме звідти орієнтовно і наступатимуть українські захисники.

Зараз ви читаєте новину «"Дорога в один кінець": окупанти брехнею заманюють людей назад до Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі