понеділок, 04 грудня 2017 18:30

Донбас мінують російською вибухівкою - спостерігачі

Донбас мінують російською вибухівкою - спостерігачі
На Донбасі виявлені касетні боєприпаси з протипіхотними осколковими мінами Фото: Главком

Окупанти встановлюють у районі проведення АТО міни російського виробництва, які ніколи не були на озброєнні ЗСУ, повідомили українські спостерігачі.

На Донбасі виявлені касетні боєприпаси (КПОМ-2) з протипіхотними осколковими мінами (ПОМ-2). Згідно з даними маркування, це озброєння виготовлено 1993 року на російському військовому заводі. Воно не піддається розмінуванню. Про це повідомила українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики масштабно мінують захоплені території

"На території України зазначені міни ніколи не вироблялись та до ЗС України не поставлялись, тому й не могли бути захопленими "трактористами" чи "добуті у шахтах Донбасу", - зазначили представники СЦКК.

Гуманітарний координатор системи Організації Об'єднаних Націй (ООН) в Україні Ніл Вокер заявив, що Україна посідає 1-ше місце у світі за кількістю загиблих через вибухи мін. А міністр із питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш зазначив, що через безупинні обстріли очищення території в Луганській і Донецькій областях від вибухонебезпечних предметів украй ускладнені.

Зараз ви читаєте новину «Донбас мінують російською вибухівкою - спостерігачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі