субота, 08 липня 2017 10:03

Доба в АТО: бойовики 22 рази обстріляли позиції ЗСУ

Доба в АТО: бойовики 22 рази обстріляли позиції ЗСУ
Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою

Четверо українських військовослужбовців були поранені.

Про це повідомляється в зведенні прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 8 липня 2017.

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. За минулу добу російські гібридні війська 22 рази обстріляли позиції українських військовослужбовців. Сім разів загарбники застосовували міномети різних калібрів і один раз били з танкових гармат. В результаті бойових дій двоє українських військових отримали поранення. Ще двоє отримали бойові травми.

7 липня близько 18:30 неподалік КПВВ "Майорск" у районі Жованки, нехтуючи правилами безпеки, на узбіччі дороги підірвалися на невідомому вибуховому пристрої двоє цивільних осіб. В результаті вибуху чоловік 1979 року народження загинув на місці. Жінка 1981 року народження з важкими травмами була доставлена до лікарні.

На приморському напрямку 7 липня було зафіксовано найбільшу кількість ворожих збройних провокацій - 14. Незаконні збройні формування обстрілювали з мінометів оборонні укріплення українських армійців в районі Широкіно, Водяного та Новотроїцького. Застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети, іноді озброєння БМП і зенітні установки, бойовики порушували режим припинення вогню поблизу Лебединського, Гнутово, Павлополя і Красногорівки.

На донецькому напрямку терористи не застосували зброю майже весь день. Однак близько 20:00 вони обстріляли українські позиції у південному передмісті Авдіївки з 82-мм мінометів, ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Пізніше окупанти з танків, мінометів калібру 120 мм та легкого піхотного озброєння протягом години вели вогонь по захисникам селища Піски. До кінця доби противник здійснив ще один обстріл опорного пункту сил АТО у районі Авдіївки з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї. Всього на цьому напрямку зафіксували 3 ворожих обстрілу.

На луганському напрямку загарбники 5 разів відкривали вогонь по оборонним укріпленням ЗСУ. Тричі під вогонь противника з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї потрапляли українські військові, які тримають оборону в районі Дінця. Також зі стрілецької зброї бойовики обстрілювали українські позиції поблизу Станиці Луганської та Кримського.

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації в Донбасі (ТКГ) домовилась про так зване "хлібне перемир'я", яке почалось 24 червня. Окупанти скоротили кількість обстрілів в зоні АТО, проте продовжують щодня порушувати режим припинення вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доба в АТО: четверо поранених

7 липня бойовики на Донбасі 10 разів відкривали вогонь по українським військовим і двічі використовували міномети.

Зараз ви читаєте новину «Доба в АТО: бойовики 22 рази обстріляли позиції ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі