вівторок, 11 квітня 2023 09:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Десантників РФ готують до нового наступу в Україні – британська розвідка

Десантників РФ готують до нового наступу в Україні – британська розвідка
Важка вогнеметна система "Сонцепек". Фото: facebook.com/sergey.bratchuk

Повітряно-десантні війська (російською ВДВ) Росії, які зазнали тяжких втрат на війні в Україні, отримали системи "Солнцепек" для наступу.

Таким чином, Москва намагається відновити цей підрозділ. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Twitter 11 квітня.

У звіті британські розвідники посилаються на російські ЗМІ. У понеділок, 3 квітня, ті повідомили про передачу термобаричних реактивних систем залпового вогню ТОС-1А "Сонцепек" ВДВ Росії.

Дуже руйнівний ТОС-1А Росія називає "важким вогнеметом". Він зазвичай експлуатується російськими спеціалізованими військами хімічного, біологічного та радіологічного захисту в Україні і раніше офіційно не був пов'язаний з ВДВ, за даними британської розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Після грандіозних втрат": десантники РФ масово відмовляються їхати в Україну

"Передача, ймовірно, вказує на майбутню роль ВДВ у наступальних операціях в Україні. Ймовірно, це частина зусиль щодо відновлення ВДВ після тяжких втрат у перші дев'ять місяців війни", – пояснили в британському міноборони.

"Солнцепек" – це модифікація ТОС-1 "Буратіно", створена на базі танка Т-72 важка артилерійська система залпового вогню. Вона завдає ударів з використанням термобаричних боєприпасів об'ємного вибуху та призначена для знищення легкоброньованої техніки, підпалу та руйнування будівель та споруд, знищення живої сили.

У боях за місто-фортецю Бахмут на Донеччині російське командування почало застосовувати "елітних" військових. Такими у Росії називають спецпризначенців та десантно-штурмові підрозділи. Командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський вважає, що на такий крок окупанти пішли, оскільки Сили оборони виснажили "вагнерівців".

Зараз ви читаєте новину «Десантників РФ готують до нового наступу в Україні – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі