середа, 04 січня 2023 10:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Деокупація Луганщини ЗСУ – Гайдай розказав про ситуацію в регіоні

Деокупація Луганщини ЗСУ – Гайдай розказав про ситуацію в регіоні
"Кадировці" на окупованих територіях знущаються зі звичайних військових РФ. Фото: eastnews.ua

Російські війська останнім часом набагато жорстокіше ставляться до місцевого населення на Луганщині.

Повістки чоловіками видають прямо на блокпостах. Про ситуацію Луганщини 4 січня повідомив очільник військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Кадировці" на окупованих територіях знущаються зі звичайних військових РФ, які до мобілізації у переважній більшості були представниками цивільних професій. За вибухи на складах та казармах в окупантів діє так звана колективна відповідальність. Тобто винен той, кого впіймають", – йдеться в повідомленні.

Як тільки росіяни формують невеличкі склади з БК, як от у Сватовому, українські артилеристи їх швидко нейтралізують. Окупанти вимушені підвозити боєприпаси напряму з Луганська.

"Водночас у великих торговельних мережах на окупованих територіях Луганщини обіг гривні заборонено. Однак на "тіньовому ринку" національну валюту росіяни приймають", – розказав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карти боїв в Україні: аналітики показали, що відбувається на фронті

Новорічні свята в російських окупантів минули з "бавовною". Через постійні вибухи складів вони вимушені підвозити боєкомплект фурами безпосередньо з Луганська щоразу до нових місць, а вже потім на позиції.

Зараз ви читаєте новину «Деокупація Луганщини ЗСУ – Гайдай розказав про ситуацію в регіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі