пʼятниця, 16 грудня 2022 07:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Де ЗСУ просуваються на фронті: показали свіжі карти боїв
4

Збройні сили України просуваються у районі Сватового та Кремінної, тоді як російські окупанти намагаються здійснити спробу прориву оборони під Білогорівкою на Луганщині.

Тривають запеклі бої у Луганській області, свідчать свіжі мапи від американського Інституту вивчення війни (ISW). Українські сили продовжують контрнаступ, просунулися до 1,5 км в районі села Діброва в Лиманському районі Донецької області.

У Білогорівці точаться позиційні бої. Українські сили продовжують бити по російських тилах у Луганській області. Зокрема ЗСУ завдали ударів по складу боєприпасів у Кадіївці.

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

У Донецькій області російські війська не припиняють наступальні операції у районі Бахмута. ЗСУ відбили атаки російських військ за 33 км на північний схід від Бахмута в районі Верхньокам'янського, Яковлівки, Соледара та Веселого. Тим часом окупанти намагаються прорвати оборону України в районі Верхньокам'янського, щоб просунутися з півдня на Білогорівку Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбиті атаки і знищені ЗРК ворога: найголовніше зі зведення Генштабу

Бої між українськими та російськими військами продовжуються на східній околиці Бахмута. 15 грудня російські війська продовжили наступ у районі Авдіївки та Донецька. ЗСУ відбили атаку російських військ у районі Мар'їнки. Водночас окупанти стверджують, що російські сили контролюють понад 80% Мар'їнки. Російські сили також продовжували вчора оборонні операції на заході на Донеччині.

На півдні України війська РФ продовжили оборонні дії на південь від Дніпра. 15 грудня росіяни завдавали артилерійських ударів на західному березі Херсонської області. Українські та російські джерела повідомляли, що російські війська завдавали ударів по місту Херсон та інших населених пунктах на правому березі.

Армія РФ замінувала дачні ділянки та узбережжя річок Конка та Чайка в районі Олешків, на південь від Херсона. Головне розвідувальне управління України додатково повідомило, що російські війська зміцнюють берегову лінію в Молочному траншеями та укріпленнями через явне побоювання українських морських десантів.

Українські удари знищили російські склади боєприпасів та низку військової техніки по всій Запорізькій області у Токмаку, Пологах та Бердянську.

15 грудня російські війська продовжували планові артилерійські удари на заході Запорізької, Дніпропетровської та Миколаївської областей. Зокрема, завдали зенітно-ракетного удару по прибережній території в районі Очакова.

Російські окупанти не припиняють обстрілювати звільнені Збройними силами України населені пункти Луганщини. Росіяни б'ють авіабомбами та ракетами С-300. Важко, але ЗСУ просуваються вперед на Сватівському та Кремінському напрямках. Чергова "бавовна" сталася у Кадіївці, де вибухнула казарма з особовим складом росіян, розповів 15 грудня глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «Де ЗСУ просуваються на фронті: показали свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі