вівторок, 12 червня 2018 12:36

Чотириногі солдати: порахували, скільки собак на службі в ЗСУ

Чотириногі солдати: порахували, скільки собак на службі в ЗСУ
У Збройних силах України служить 226 собак / фото: oleg_leusenko - LiveJournal

У Збройних силах України перебувають за штатом 266 собак.

Кожна з них має родовід, чистоту службової породи та риси характеру, які необхідні для несення служби. Про це повідомляє Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

"Службові тварини використовують для охорони військових об'єктів та для мінно-розшукових робіт – виявлення вибухонебезпечних предметів, перевірки доріг, місцевості та автомобілів. Доглядають за чотирипалими бійцями професійні кінологи та ветеринари", - йдеться в повідомленні.

Собаки також є у штаті Національної поліції, Національній гвардії, Державній прикордонній службі, Управлінні державної охорони та СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вусолапохвіст в АТО: в бліндажах живуть собаки, коти та гуси

Майже у кожному бліндажі, будівлі чи блокпості в зоні ООС на Донбасі живуть коти, собаки, пташки чи навіть гуски з єнотами. Нерідко люди, тікаючи від війни, залишали своїх улюбленців. Ті вештаються по передовій, поки бійці не підберуть їх у покинутих чи розгромлених домівках.

Зараз ви читаєте новину «Чотириногі солдати: порахували, скільки собак на службі в ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі