середа, 13 березня 2019 18:30

Частина жителів Донбасу та Криму не поїде на вибори

Частина жителів Донбасу та Криму не поїде на вибори
Директор Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу Сергій Гармаш вважає, що жителі окупованих територій не перетинатимуть так званий кордон заради виборів. Фото: Zik

Цьогоріч на виборах президента можуть проголосувати жителі окупованих Донбасу та Криму за спрощеною схемою. Для цього мешканець непідконтрольних територій повинен приїхати до найближчого відділу реєстрації виборців та змінити своє місце голосування.

Жителі підконтрольних територій голосуватимуть на цих виборах, але не масово, вважає Сергій Гармаш директор Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу в коментарі журналісту Gazeta.ua.

"Перетнути лінію розмежування це дуже великий стрес для людини, займає багато коштів та часу. Можливо поїдуть ті, хто працюють на нашій території, але я не думаю, що таких людей буде багато", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Практик, який врятував Краматорськ" - хто такий Кривонос, який наказуватиме "підлих щурів"

Він додає, що українській владі ніяк не вдасться поліпшити цю ситуацію, тому що окупанти не підуть на зустріч.

"Окупанти навмисно створюватимуть проблеми на лінії перетину. Це можна побачити й по чергах на лінії розмежування - раніше черги були лише з нашого боку, а тепер вони лише зі сторони бойовикыв. Так звані голови квазідержав, які утворилися завдяки російській агресії не зацікавлені в інтеграції, тим паче в політичній інтеграції, бо участь в виборах це політична позиція людей і вони будуть робити все, щоб люди не змогли проголосувати".

Окупаційна влада ЛНР запровадила для жителів окупованих районів Луганської області трудову повинність.

Про це йдеться в "постанові" так званої "ради міністрів республіки", прийнятої 12 березня.

Зараз ви читаєте новину «Частина жителів Донбасу та Криму не поїде на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі