субота, 03 липня 2021 15:11

Бутусов порадив Росії молитися перед українськими "Джавелінами"

Бутусов порадив Росії молитися перед українськими "Джавелінами"
Південний військовий округ збройних сил Росії проводить маневри на кордоні з Україною. Фото з Facebook-сторінки Юрія Бутусова

У Росії триває підготовка до військових операцій на Донбасі.

Окупанти модернізують бойову техніку та відпрацьовують маневри, щоб боротися з українською армією, заявив журналіст Юрій Бутусов на сторінці у Facebook.

Російські танки 150-ї мотоциклової дивізії на кордоні обладнали козирком, який нібито має захищати від українських "Джавелінів". Після путінського квітневого загострення ця дивізія показала нове обладнання для своїх танків – Т-72 Б3. Але "Джавеліни" особливо небезпечні та не залишають жодних шансів танкам агресора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гатять з мінометів і гранатометів. Російські війська на Донбасі порушують режим тиші

"Ніяких мирних домовленостей з Україною не планується, ресурси відправляються не на мир, а на війну. Росія готується до активних наступальних операцій", - підкреслив Бутусов.

Він також зазначив, що південний військовий округ збройних сил Росії проводить маневри на кордоні з Україною.

"Російський наступ призведе до великих втрат бронетранспортерів, оскільки російські танки не захищені від масового використання керованих ракет українською піхотою. Очевидно, плануючи вторгнення в Україну, російське командування вирішило підвищити захист своїх танків від основних ударних факторів. Однак Росія технічно відстає від Заходу, і має винаходити простіші засоби пасивного захисту. Примітивний козирок не гарантія виживання Т-72. Але Росія сподівається, що шансів вижити буде більше, через вибух "Джавелінів" на відстані, і розсіювання накопичувального реактиву" – додав він.

Бутусов радить росіянам молитися, щоб ця задумку дала результат.

"Однак оцінити ефективність цього козирка проти "Джавеліна", який забезпечує прорив захисту двома зарядами, можливо лише у ході реальних бойових дій".

Росія намагається протидіяти військовим навчанням Sea Breeze – 2021. У Москві бояться втратити домінувальну роль на півночі Чорного моря. Сьогодні колективну безпеку в Чорноморському регіоні готові забезпечувати члени НАТО. Раніше їхніх сил там не було.



Зараз ви читаєте новину «Бутусов порадив Росії молитися перед українськими "Джавелінами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі